sentralbanksjef norge

Siv Jensen ber Jens Stoltenberg trekke seg som kandidat Tidligere finansminister Siv Jensen mener Jens Stoltenberg som sjef i Norges Bank vil bli en trussel mot omdømmet og tilliten til banken. Regjeringen utnevner ny sentralbanksjef fredag.


Send Og Motta Brev Digitalt Med Digipost Kan Du Enkelt Behandle Fakturaer Laste Opp Viktige Papirer Og Fa Kvitteringer Banks Brev Papir

Til TV 2 skriver Støre som på det tidspunktet hadde en lang valgkamp foran seg at Tangen tok.

. Ny sentralbanksjef utnevnes fredag Finansminister Trygve Slagsvold Vedum Sp bekrefter at regjeringen vil utnevne ny sentralbanksjef på fredag. Jonas Gahr Støre burde ha lyttet til rådet fra Gro Harlem Brundtland. Januar 2011 har vært Norges sentralbanksjef.

Ny sentralbanksjef Middag uten Ida Hva ville Gro gjort. Også her diskuteres sentralbanksjefjobben fortsatt uten at Norge trenger ny sentralbanksjef. 11012022 1233 Sist oppdatert.

De to siste sentralbanksjefene har vært rene fagøkonomer men de kan nå bli unntaket som bekrefter regelen om at sentralbanksjef-jobben går til eks-politikere. Tina Bru registrerer at det er skapt betydelig uro for hva en mulig utnevnelse av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef vil ha å si for uavhengigheten til. Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter.

For mye tvil. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum Sp vil utnevne ny sentralbanksjef i statsråd fredag. Publisert 1 minutt siden oppdatert 1 minutt siden.

Selv om Jens Stoltenberg vurderes som habil til jobben som sentralbanksjef er Høyre urolige for hva det kan bety for tilliten til Norges Bank. 2258 Sophie Roman Haug klar for Roma. Nato-generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg og visesentralbanksjef Ida Wolden Bache er favorittene til å ta over jobben som sentralbanksjef.

Øystein Olsen på Commons. Tina Bru om Stoltenberg som sentralbanksjef. Ny sentralbanksjef blir ikke tema i statsråd på Slottet førstkommende fredag slik flere medier har meldt tidligere.

Olsen ble i statsråd i mai 2016 gjenoppnevnt til sentralbanksjef og leder for Norges Banks hovedstyre for en ny åremålsperiode. Det er jeg den siste til. Etter krigen er stillingen som sentralbanksjef blant toppjobbene i forvaltningen som oftest har gått til eks-politikere her i Norge.

Januar 1952 er en norsk samfunnsøkonom som siden 1. Øystein Olsen født 8. Jeg forventer at det blir stilt gode spørsmål av journalister da og at Norge skal få en god og trygg sentralbanksjef sier Vedum.

020222 1219 020222 1243. Høyres nestleder mener det er for mye tvil rundt hva Stoltenberg som sentralbanksjef vil ha å si for tilliten og uavhengigheten til Norges Bank. På spørsmål om det er på tide at Norge får sin første kvinnelige sentralbanksjef svarte Bache følgende i oktober.

Ifølge tidligere finansminister Siv Jensen har Norge i alle år klart å hegne om. 2346 Sanchez-dobbel berget VM-håpet for Chile. 060122 1208 Oppdatert.

De kan eventuelt være starten på en ny linje der Norges Bank er politikerfri. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum bekrefter til. I hvert fall ikke som sønnen og kompisene hans.

Han ble opprinnelig utnevnt for en åremålsperiode på seks år. 2022 1223 Oppdatert 2. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk.

2250 Tonga har fått sitt første koronatilfelle.


Pin Pa Okonomi Finans


Pin Pa Okonomi Finans


Pin Na News


Dine Penger Diner Penger


Norges Bank Er Sentralbanken I Norge Og Skal Sikre Prisstabilitet Og Finansiell Stabilitet Banken Forvalter Ogsa Statens Pensjonsfond Utland Norges Norge Bank


Buypass Code Arbeidsplass


Pin Pa Okonomi Finans


Pin Pa Okonomi Finans

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel